دوخت لباس محل کار

لباس کار از جمله تجهیزاتی است که به افراد توصیه می‌شود که برای حفاظت و ایمنی از خود در محیط کار از آن استفاده کنند. یونیفرم کار دارای مدل‌ها و طرح‌های مختلفی است. در این گفتار قصد داریم که در مورد مراحل دوخت لباس محل کار بپردازیم.

7 مرحله دوخت لباس محل کار

7 مرحله دوخت لباس محل کار شامل:

معمولا در کارخانه‌های بسیار بزرگ تولیدی لباس کار که مجهز به کادر با تجربه و ماهر هستند تولید به صورت انبوه انجام می‌شود.

  1. دریافت پارچه جهت دوخت لباس
  2. ایجاد طرح و برش فرم
  3. تخم‌گذار پارچه
  4. برش پارچه
  5. دوخت لباس
  6. بررسی و خشک‌شویی لباس
  7. بسته‌بندی و حمل‌ و نقل لباس

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. دریافت پارچه جهت دوخت لباس

اولین مرحله برای دوخت لباس کار دریافت پارچه است که معمولا همراه با پیچ و مهره‌های بزرگ با مقوا است. در برخی از مواقع نیز پارچه در شمع‌ها، لوله‌های پلاستیکی یا کیسه‌ها قرار دارد. بر اساس فرم‌های پارچه‌ای تمامی آن‌ها در ظروف حمل‌ونقل بزرگ تحویل داده می‌شوند که برای تخلیه بار نیاز به دستگاه لیفتراک است. کارگران با جدا کردن پارچه‌ها از پیچ و مهره‌ها آن‌ها را به قسمت پارچه‌های تولیدی انتقال می‌دهند.

2. ایجاد طرح و برش فرم

بعد از فرایند شستشوی پارچه، کارگران پارچه‌ها را مطابق با الگو برش می‌زنند این کار از طریق سیستم کنترل‌شده توسط رایانه انجام می‌شود. در مرحله شناسایی نقص و ایرادات پارچه، بررسی کشش و شل شدن همچنین اطمینان یافتن از تراز صحیح هر پارچه طبق نوع پارچه، سایز سفارش لباس کارگران درباره تعداد کاغذهای پخش شده تصمیم‌گیری می‌کنند.
در نهایت آن‌ها الگوهای پارچه را بر روی سطح پخش شده روی سیستم برش رایانه‌ای قرار می‌دهند؛ سپس نتیجه حاصل یک فرم لباس مطابق با سلیقه دلخواه شما است.

برش پارچه برای لباس کار

3. تخم‌گذار پارچه

فرایند تخم‌گذاری به مراحل و قوانین خاصی نیاز دارد:

در مرحله اول، کارگران قطعات بزرگ را قرار می‌دهند سپس قطعات کوچک‌تر را مرتب می‌کنند. تکه‌های کوچک‌تر کاملا داخل هم قرار می‌گیرند تا پارچه مورد استفاده در فرایند ذخیره شود. این کار موجب صرفه‌جویی در هزینه‌های شما می‌گردد به این خاطر که منجر به آسیب زدن لایه‌ها می‌گردد. برای اینکه اطمینان پیدا کنید که پارچه کاملا استفاده شده است و منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌ها شده است لازم است اقدامات زیر را انجام دهید:

  • طول لباس باید موازی با لبه پارچه باشد.
  • الگو روی دانه مناسب قرار گیرد.
  • قطعات در لبه چین قرار می‌گیرند.
  • بررسی و دقت بر روی نوارها بر اساس درزها است.
  • مراحل تخم‌گذاری در سمت اشتباه پارچه صورت می‌گیرد.

طرح پارچه در هنگام قرار دادن الگوهای کاغذی باید در سمت صحیح لباس قرار بگیرند. قطعاً افراد تمایل ندارند که لباسی با نقش و نگارهای بزرگ داشته باشند.

4. برش پارچه

مهم‌ترین و اساس‌ترین بخش در هنگام دوخت لباس محل کار برش آن است که بعد از اتمام کار با در مراحل تخم‌گذاری، علامت‌گذاری انجام می‌شود. از این جهت این مرحله بسیار مهم و حیاتی است که تاثیر بسزایی بر سایر مراحل از جمله دوخت می‌گذارد و برگشت‌ناپذیر است. برای انجام فرایند برش نیاز به یک دستگاه برش با چاقوی مستقیم و تیز داریم.

5. دوخت لباس

کلیه قطعات الگوی لباس از سایز، رنگ، مقدار جمع شده برای مرحله دوخت آماده می‌شوند. این روند با از طریق چرخ‌های خیاطی انجام می‌شود. در این بخش کلیه قطعات به یکدیگر مطابق با الگوی مورد نظر دوخت می‌شوند. در این مرحله هر کارگر یک بخشی از لباس را دوخت می‌کند و سایر قطعات را به فرد دیگر واگذار می‌کند تا در نهایت یک یونیفرم آماده و دوخته تحویل داده شود.

فرایند تولید لباس کار

6. بررسی و خشک‌شویی

در پایان کار تمامی مراحل دوخت با دقت بررسی می‌شود تا کیفیت دوخت مورد ارزیابی قرار بگیرد. در این بخش نیروی دیگر کار مونتاژ لباس را انجام می‌دهند تا اطمینان حاصل شود که کیفیت لباس به خوبی انجام شده است یا نه. پیش از بسته‌بندی یونیفرم دوخته شده را به مرحله خشک‌شویی انتقال می‌دهند تا کاملا تمیز و آماده بسته‌بندی برای مشتری شود.

7. بسته‌بندی و حمل‌ و نقل

در انتها نوبت به برچسب‌گذاری، سایزبندی و بسته‌بندی یونیفرم می‌رسد تا به مشتری ارائه شود. برای بسته‌بندی یونیفرم آن‌ها را داخل کیسه‌های محافظ می‌گذارند، سپس به جعبه‌های مقوایی انتقال می‌دهند در پایان به مراکز فروش و مشتریان ارسال می‌شود.

برای تولید لباس محل کار به چه نکاتی باید توجه کرد؟

  • ایمنی
  • سایز
  • رنگ
  • راحتی و دمای

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. ایمنی

از مهم‌ترین ویژگی‌های لباس کار حرفه ای غیرقابل نفوذ بودن این محصول است. منظور این که یونیفرمی برای شغل‌هایی که با مواد شیمیایی و اسیدی سروکار دارند بایستی حتما غیرقابل نفوذ باشند تا آسیبی کارگران را تهدید نکند. به عنوان مثال لباس نقاشان ساختمانی باید شامل یک دست ماسک، دستکش باشد تا سلامتی آن‌ها در برابر نفوذ مواد شیمیایی از طریق درز یونیفرم کار به خطر نیفتد. در هنگام تولید یونیفرم کار باید توجه شود که درزها چندین مرتبه چرخ‌کاری شوند تا در حین کار کردن از یکدیگر باز نشوند.

راحتی و دمای لباس کار

2. سایز

یونیفرمی که هر فردی استفاده می‌کند بایستی حتما مطابق با اندام آن باشد نه کوچک‌تر و تنگ و نه بزرگ و گشاد باشد. فرد باید هنگام پوشیدن یونیفرم و کار کردن با آن احساس ناراحتی نداشته باشد؛ زیرا در غیر این صورت باعث به خطر افتادن و آسیب رسیدن به آن می‌گردد.

3. رنگ

انتخاب رنگ مناسب برای یونیفرم امری اجتناب‌ناپذیر است. در بیشتر یونیفرم‌ها از رنگ‌های استفاده می‌شود که در اثر شستشو مداوم کیفیت خود را از دست نمی‌دهند. در بیشتر مشاغل به ویژه کسب و کارهای صنعتی بیشتر از یونیفرم‌های شب نما استفاده می‌کنند.

4. راحتی و دمای

با توجه به فصل که در آن قرار گرفته‌اید باید لباس مناسب با آن فصل و آب و هوا را تهیه کنید؛ چرا که یونیفرمی که در زمستان می‌پوشید با لباس کاری که در فصل تابستان می‌پوشید کاملا متفاوت است. لباس کاری که در اختیار دارید باید به نحوی باشد که شما احساس راحتی بیشتری در آن داشته باشید به این شکل که در هنگام کار کردن مانع کار کردن شما نشود و ایمنی شما را به خطر نیندازد.

ویژگی‌های جالب لباس محل کار استاندارد

  1. استاندارد های لباس کار بیشمار هستند، لباس  محل کار استاندارد به هیچ عنوان جیب و کمربند ندارد؛ زیرا جیب می‌تواند باعث تجمع آلودگی شود و در طولانی مدت باعث آسیب رسیدن به افراد و ایجاد بیماری کند.
  2. برای تولید یونیفرم نباید از زیپ استفاده شود؛ زیرا در هنگام کار می‌تواند رسانایی مناسبی برای برق بودن و به خطر افتادن جان فرد باشد.
  3. هنگام انتخاب لباس کار خوب باید توجه ویژه داشته باشید که حتما پوشیدن و عوض کردن آن با سرعت و به راحتی انجام شود.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *