روپوش یا اسکرابهای پزشکی از لباسهایی است که مخصوص پزشکان، جراحان و پرستاران است. معمولا از اسکرابها برای اتاقهای جراحی استفاده میشود به این دلیل که این روپوش بسیار راحت است و در حین کار پزشکان اذیت نمیشوند.
خرید اسکراب یا لباس مدرن یا سنتی
البته این انتخاب بستگی به سلیقه شما دارد. برخی از پزشکان و پرستاران علاقه مند هستند که دوخت لباسشان طراحی خاصی داشته باشد تا راحتتر و شیکتر باشد یا دارای جیبهای بزرگتر باشد. با این حال دو نکته بسیار مهم در انتخاب الگوی لباس وجود دارد و آن این است که آیا کاربری مناسبی برای شما دارد؟ آیا با پوشیدن لباس آن شما خوب به نظر میآیید؟ خوشبختانه در حال حاضر مدلهای مختلفی در فروشگاهها در دسترس عموم مردم قرار گرفته است که میتواند تمامی سلایق و خواستههای مشتریان را پاسخگو باشد.
خرید یونیفرم ساده و یا طرحدار در هنگام خرید مانند مورد قبلی بستگی به سلیقهی افراد و قوانین بیمارستان دارد. در صورتی که در مراکز درمانی خصوصی کار میکنید که پروتکل خاصی برای لباس کار پزشکی دارند، با توجه به اینکه امروزه مراکز درمانی تمایل بیشتری به استفاده از رنگهای جدیدتر دارند. انتخاب لباس کار خوب راحتی شما در محل کار را تضمین میکند.
انتخاب قد لباس
از دیگر نکاتی که هنگام انتخاب اسکراب یا روپوش باید مدنظر قرار بگیرد کوتاهی یا بلندی آن است. روپوشهای بلند برای افرادی که قد بلند هستند و روپوشهای کوتاه مناسب برای افراد با قد کوتاه. همچنین افرادی که مرتب در حال جابجایی بین فضاهای مختلف هستند و فعالیت زیادی دارند برای راحتی بیشتر بهتر است از اسکراب استفاده کنند.
چگونه میتوان از روپوشهای پزشکی مراقبت و محافظت کرد؟
همانطور که میدانید روپوش پزشکان دارای رنگ سفید است و با کوچکترین آلودگی سریع روی آن نشان داده میشود حتی با کوچکترین لکهای ممکن است خیلی کثیف به چشم بیاید. بیماران دوست دارند که پزشکاشان با لباس تمیز پیش آنها بیاید. اغلب پزشکان نسبت به نگهداری لباس پزشکی حساس هستند؛ اما برای جلوگیری از کثیف شدن و برطرف کردن آلودگیها بر روی لباس پزشکی باید ترفندهای سادهای را بیاموزید و از روپوشهای خود محافظت کنید.
از بین بردن لکهها
برای نگهداری لباس پزشکی زمانی که لکهای روی روپوش شما ایجاد شد در اولین فرصت آن را تمیز کنید مانند لکه قهوه، سس یا حتی عرق بدن؛ زیرا به مرور زمان باعث ثابت ماندن لکه بر روی لباس میشود. برای حذف لکهها خوب است از پودرهای آنزیم دار استفاده کنید. اجازه دهید به مدت 15 دقیقه به همان حالت بماند سپس داخل لباسشویی بیندازید و شستشو دهید.
جدا کردن لباسها رنگی و سفید هنگام شستشو
برای جلوگیری از رنگ دادن لباسها به یکدیگر حتما لباسهای سفید را از رنگی جدا کنید همچنین از پودرهای صابون برای شستشو استفاده کنید به ویژه برای لباسهای سفید. روپوشهای سفید پزشکی در هفته باید دو تا سه نوبت شسته شوند. برای شستشوی این روپوشها ترجیحاً از پودر صابون استفاده کنید زیرا رنگ سفیدشان را از دست نمیدهد و تمیزتر میشود.
توجه به اندازه ماده شستشو
نکتهی بسیار مهمی که هنگام شستشوی یونیفرم پزشکی باید توجه داشته باشید میزان استفاده از ماده شستشو است؛ چرا که مصرف زیاد یا کم پودر صابون، روپوش شما را کثیف و خاکستری باقی میگذارد. دلیل آن هم به این خاطر است که مادهی شوینده لایهای روی پارچه و آلودگیها بر جای میگذارد که در نهایت لکهها داخل بافت لباس گیر میکنند و از بین نمیروند. حتما هر محصول شویندهای را که میخواهید استفاده کنید در ابتدای امر برچسب روی محصول را مطالعه کنید.
پر کردن بیش از اندازهی ماشین لباسشویی
هنگامی که مشاهده میکنید ماشین لباسشویی شما تا اندازهای جای خالی دارد از پر کردن آن خودداری کنید؛ زیرا این کار باعث تمیزتر شدن لباسها داخل ماشین میشود به این صورت که لباسها راحتتر میچرخند همچنین آبکشی آن نیز بهتر انجام میشود؛ اما در صورتی که ماشین بیش از حد پر شود فضای کافی وجود ندارد تا پودر به خوبی با آلودگیها تماس پیدا کند و کار شستشو را انجام دهد.
استفاده از آب ولرم برای شستشو
با توجه به اینکه پزشکان سایر پرسنل بیمارستان با بیماران حاد و یا نمونههای آزمایشگاهی آلوده سروکار دارند توصیه میشود که برای شستشوی روپوش پزشکی از آب داغ استفاده کنند.
خشک کردن لباس با استفاده از اتیکت
خشک کردن بیش از حد لباس منجر میشود تا لباس شما قدیمی و کهنه به نظر برسد. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی لازم است تنظیمات اتیکت لباس را به خوبی انجام دهید تا خشک کن هر زمان که احساس کرد لباس شما خشک شد به صورت اتوماتیک کار را متوقف کند. سپس روپوش را در هوای آزاد پهن کنید تا تابش شدید خورشید به صورت مستقیم به آن بتابد و در برابر جریان هوا قرار گیرد.
روش نگهداری یونیفرم کار در منزل
برخی از پزشکان تمایل دارند که روپوشهای خود را برای شستشو به منزل ببرند. توصیه میشود که روپوش پزشکی را به هیچ عنوان روی صندلی یا داخل کیف قرار ندهید. برای این منظور حتما روپوش را داخل یک نایلون بگذارید.
نحوه نگهداری از لباس پزشکی در برابر میکروب
پزشکان در زمان ویزیت کردن بیماران سعی میکنند تا لباسشان با بیماران تماس نداشته باشد. با استفاده از آستینهای سفید روی دست خود از برخورد میکروبها به دست خود جلوگیری میکند و هر بار آن را تعویض میکند. به دندانپزشکان توصیه میشود از این تکنیک استفاده کنند به این خاطر که آستین لباسهای آنها بیشتر در معرض میکروبهای دهانی قرار دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.