شلوار کار به عنوان یک پوشش استاندارد و مناسب در قسمت پایین تنه است. امروزه، بسیاری از بانوان و آقایان در جامعه، فعالیتهای زیادی انجام میدهند.
هر فرد، مشغول به انجام دادن یک نوع از کسب و کار در حیطه خود است.
برای انجام دادن امور روزانه و فعالیتهای کاری، باید از لباس کار مناسب استفاده کرد. برای تفکیک کردن لباس کار، میتوان آن را به دو بخش بالا تنه و قسمت پایین تنه قرار داد. در بخش پایین تنه، بهترین و مناسبترین محافظ برای بدن، شلوار است.
شلوار باید کیفیت و جنس فوق العادهای از خود داشته باشد. عدم کیفیت در جنس پارچه استفاده شده برای شلوار، از مرغوبیت آن میکاهد. جنسهای بسیار متفاوتی برای شلوار وجود دارد. البته با توجه به نوع کار، هر فرد از شلوار مناسب و مخصوص به فعالیت خود، به شکل روزانه استفاده میکند. جین و کتان، از جمله جنسهای با کیفیت برای شلوار کار میباشند.
برای ایجاد امنیت و ایمنی بیشتر افراد در محل کار خود، بهره بردن از لباس مناسب و استاندارد الزامی است.
خصوصیات شلوار کار
اولین فاکتور در رابطه با خصوصیات شلوار کار عدم ضربه پذیری آن است، طوری که هیچ ضربهای نتواند شلوار را از بین ببرد.
مقاومتی که پارچه شلوار باید در برابر ضربه داشته باشد بسیار بالا است.
به ویژه برای مشاغلی که فعالیتهای روزانه کاری آنها، بسیار سخت و با ابزارها و دستگاههای زیادی رو به رو است. کار کردن با دستگاه، در بیشتر کارخانجات و تولیدیها انجام میشود. بنابراین امکان این که ضربه و یا فشاری به شلوار در حین کار کردن با دستگاه به وجود آید؛ بسیار زیاد است.
البته لباس کار و همین طور شلوار مناسب برای کار، متناسب با نوع شغل است. کسب و کار افراد، به میزان سنگین و سبک بودن حجم کار و انواع ابزارهای قابل به استفاده از آن، یک نوع از لباس کار را میطلبد. با این حال، شلوار مناسب برای لباس کار نیز، به شدت به شغل مربوطه در ارتباط است.
خصوصیت شلوار کار آتش نشانی
از جمله شغلهای بسیار سخت و در ارتباط با حوادث بیشمار، شغل آتش نشانی است. در این شغل، افراد سختیها و مشکلات زیادی را به جان میخرند.
از ابتدا تا انتهای این شغل، استرس سختی و همین طور بروز حوادث خاص و غیر مترقبه است.
در یونیفرم مناسب برای شغل آتش نشانی، باید دقت خود را بر روی شلوار آن معطوف نمایید. شلوار مناسب برای آتش نشان، از اهمیت زیادی برخوردار است. یک آتش نشان، باید بتواند از قسمت پایین تنه و پاهای خود در برابر آتش و همین طور ابزارهایی که در مسیر راه کار او قرار دارد محافظت بعمل آورد.
بیشتر اوقات، شلوار مناسب برای آتش نشان، از نوع ضد حریق است. بنابراین با قرار گرفتن آتش نشان در میان آتش، به هیچ حرارت و آتش به شلوار و لباس او وارد نمیشود.
جدای این که شلوار کار باید مقاوم و با کیفیت در برابر آتش و هر فشار و یا ضربهای باشد، باید به شدت راحت باشد. البته راحت بودن شلوار، نه به این منظور که بسیار گشاد یا بسیار تنگ باشد. بلکه باید اندازه استاندارد برای شلوار کار در نظر گرفته شود. برخی از شلوارهای کار، بسیار تنگ و یا بسیار گشاد میباشند.
این نوع شلوار، مناسب برای انجام دادن فرایندهای کاری نیست. شلوار بیش از اندازه گشاد، امکان گیر کردن به هر ابزار و یا مکانی را دارد.
حتی امکان پاره شدن این نوع شلوار بسیار زیاد است. در رابطه با شلوار تنگ، میزان سرعت در کار و عکس العمل، افراد در روند کاری را کاهش میدهد.
تولید شلوار کار در مدلهای متفاوت و برای کسب و کارهای متنوعی تولید میشود که شامل موارد زیر است:
- شلوار کار به صورت تبلیغات
- مناسب برای مهندسین
- کارگری
- شلوار مناسب برای خدمات
- بهینه شده برای پرسنلی
- شلوار با پارچه جین
توجه به نوع شغل، در انتخاب کردن شلوار مناسب برای آن، بسیار اهمیت دارد.
برخی از مشاغل و کسب و کارها، در مکانهای آلودهای، فعالیت میکنند. البته آلوده بودن مکان، به دلیل وجود مواد شیمیایی و وجود گرد و غبار است. مواد مسموم کننده و همین طور قابل به اشتعال، منجر به عدم امنیت کاری برای افراد میشود. بنابراین برای جلوگیری از بروز مشکل در این مکانها، باید از لباس کار استاندارد استفاده کرد. البته شلوار کار مطلوب، برای این نوع فضا، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شلوار استاندارد برای این محیط، نباید دارای جیب باشد. داشتن جیب بیش از اندازه، امکان جمع شدن آلودگی و مواد شیمیایی، در آن قسمت را افزایش میدهد.
در برخی از کسب و کارها، مواد شیمیایی، به صورت خوردنده وجود دارند. به نوعی که این مواد، به سادگی به لباس و یا پوست بدن انسان نفوذ میکنند. برای جلوگیری از بروز چنین مواردی، پوشیدن شلوار کار مناسب، لازم و ضروری است. نداشتن منفذ در شلوار کار، بسیار اهمیت دارد. حتی یک سوراخ کوچک در شلوار کار، منجر به ورود مواد شیمیایی به بدن و شلوار میشود.
از موادهای دیگر که الزام به استفاده از شلوار کار وجود دارد در رابطه با رادیواکتیو است. رادیواکتیو، به عنوان یک ماده به شکل اسیدی است. این ماده، قابلیت نفوذ بسیار بالایی دارد. بنابراین برای از بین بردن این نفوذ در زمان کار با این ماده، باید از شلوار مناسب استفاده کرد. شلوار استاندارد، محافظت و پوشش فوق العادهای را برای بدن به وجود میآورد.
بنابراین به شکل قابل توجهی، شلوار کار، نسبت به نفوذ این ماده به پوست بدن، بسیار موثر و مفید است. البته جدای شلوار کار، وسایل دیگری برای بالا بردن میزان امنیت بیشتر برای افراد در رابطه با برخورد با این مواد وجود دارد. در هر صورت، شلوار مناسب برای کار، باید متناسب با نوع کار، جنس مقاوم و سختی داشته باشد.
گاهی اوقات، برخی از مشاغل، سختی زیادی در روند کاری ندارند به همین دلیل، فوریتی برای استفاده از شلوار مناسب کار وجود ندارد. هر نوع شلواری، البته نه به صورت بسیار ساده و نه به شکل بسیار حرفه ای، برای این مشاغل مناسب است. در هر صورت، بهره بردن از شلوار کار، یک پوشش کمک کننده در جهت انجام فعالیتهای روزانه است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.